Finn din balans och välbefinnande

Ditt välmående och din skönhet är inte lyx, det är nödvändigheter. Att ta hand om dig själv handlar inte bara om yttre skönhet, utan även om inre hälsa och balans. Genom att leva hälsosamt, skapa balans i ditt liv och skapa tid för vila och återhämtning kan du stärka både din kropp och sinne. Starta din resa mot ett hälsosammare, mer balanserat liv idag. 

I en värld full av stress, buller och konstant flöde av information, är det lätt att glömma bort sig själv. Men att prioritera skönhet, hudvård och välmående är att prioritera livskvalitet. Genom att ta hand om din hälsa, både inre och yttre, kan du bli mer balanserad, mer produktiv och överlag lyckligare. Här kommer en guide till hur du kan ta hand om dig själv bättre, hur du kan leva mer hälsosamt, skapa balans i ditt liv och hur du kan skapa ditt eget hemma-spa med naturliga, hälsosamma och ekologiska spa produkter.

Ett steg mot ett mer hälsosamt liv

Att leva hälsosamt innebär att skapa hälsosamma vanor och utesluta det som är onyttigt. Till exempel kan du minska på socker, salt, och alkohol. Sluta röka och snusa. Var försiktig med solen och använd alltid solskydd. Försök att undvika tillsatser och gifter i mat och hudvårdsprodukter. Byt ut bearbetade livsmedel mot färska frukter, grönsaker, och hela korn. Din kropp kommer att tacka dig, både på kort och lång sikt.

Skapa balans I livet

Balans handlar inte bara om vad du äter, utan också om hur du spenderar din tid. Kvalitetstid med familj och vänner, tid för fritidsintressen, träning, ordentlig sömn, och tid för avkoppling och återhämtning är alla viktiga delar av ett balanserat liv. Planera din tid så att du kan njuta av livets olika aspekter. Sätt gränser för arbete och skärmtid och skapa utrymme för det som gör dig lycklig och tillfredsställd. Det är viktigt för hjärnan att vila från alla intryck.

Ge dig tid för vila och återhämtning

Att skapa ett eget hemma spa och vårda kroppen kan vara ett perfekt sätt för avkoppling och för att släppa stressen från den dagliga rutinen. 

Välj ett tyst och lugnt utrymme i ditt hem där du kan koppla av utan störningar. Det kan vara ditt badrum, sovrum, eller till och med en speciell hörna av ditt vardagsrum.

Börja med att rengöra området och införa element som ger en avkopplande atmosfär. Tänd doftljus eller använd eteriska oljor för att skapa en lugnande doft. Spela avkopplande musik i bakgrunden, och justera belysningen för att skapa en mjuk och lugnande atmosfär.

Fyll en skål med varmt vatten och tillsätt några droppar av din favoritolja. Blötlägg en handduk i skålen och lägg den på ditt ansikte i några minuter för att öppna upp porerna och förbereda huden för behandlingen.

Använd naturliga och ekologiska spa-produkter för att ge din hud en djuprengöring, återfuktning och näring. Massera din hud, använd en ansiktsmask, skrubb, och avsluta med en återfuktande lotion.

Kom ihåg att dricka mycket vatten för att hålla dig hydrerad och för att hjälpa till att skölja bort toxiner.

Produkter till hemma spa

Att skapa ditt eget hemma spa kräver några nyckelprodukter för att garantera en avkopplande och föryngrande upplevelse. Här är några av de produkter som du kan tänka på att inkludera i ditt hemma spa:

Ansiktsrengöring: En mild och effektiv ansiktsrengöring är avgörande för att rengöra huden från smuts och olja. EKO Ekologisk ansiktsrengöring är ett bra val, den är skonsam mot huden och ekologisk.

Ansiktsmask: En ansiktsmask kan ge en djuprengöring och återfuktning. AromaWorks renande ansiktsmask är ett bra alternativ.

Body Scrub: En body scrub hjälper till att exfoliera huden, ta bort döda hudceller och lämna huden mjuk och slät. Aesop Geranium Leaf Body Scrub är ett populärt val.

Body Lotion: En återfuktande body lotion hjälper till att återställa hudens fuktighet efter en scrub. Lavera Basis Sensitiv Moisturizing Body Lotion är ekologisk och mjukgörande.

Badrumsaccessoarer: Inkludera saker som badsalt, badbomber, eller bubbelbad för en lyxig badupplevelse. Du kan också överväga att lägga till en badborste som Eco Tools ekologiskt badborste för att hjälpa till med exfoliering.

Doftljus eller eteriska oljor: Dessa kan skapa en avkopplande atmosfär och bidra till att lugna dina sinnen. Välj dofter som lavendel, kamomill eller eukalyptus för deras lugnande egenskaper.

Avkopplande Musik: Musik kan hjälpa till att skapa en lugnande miljö. Överväga att köpa en vattentät högtalare för att kunna lyssna på musik i badet.

Vattenflaska eller te-mugg: Att hålla sig hydrerad under ditt hemma spa är viktigt, så glöm inte att ha en vattenflaska eller te-mugg till hands.

Miljövänliga och ekologiska spa produkter

Att ta en stund för dig själv för att varva ner och ta hand om din hud är en avkopplande och givande rutin. Du kan skapa ditt eget hemma spa med dessa 20 hälsosamma och ekologiska spa produkter. Varje produkt på denna lista har noggrant valts ut för att ge dig en lyxig, avkopplande spa-upplevelse hemma, utan att kompromissa med din hälsa eller miljön. Använd dessa produkter för att ta hand om din hud, slappna av och föryngra.

 • EKO Ekologisk ansiktsrengöring
 • AromaWorks renande ansiktsmask
 • Burt’s Bees fuktgivande lip balm
 • Weleda Skin Food
 • Dr Bronner’s ekologiska tvål
 • Neal’s Yard Remedies ansiktsserum
 • Eco by Sonya’s ekologiska brun utan sol
 • Maria Åkerberg ekologisk body lotion
 • Neal’s Yard Remedies ekologiska ögonkräm
 • Aesop Resurrection aromatisk handbalm
 • Pure Papaya Care papaya lip balm
 • Madara Time Miracle Wrinkle Resist Eye Cream
 • Green People ekologisk tandkräm
 • Biotique Bio Morning Nectar hudlotion
 • Aesop Geranium Leaf Body Scrub
 • Eco Tools ekologiskt badborste
 • Green People Intensive Repair Shampoo
 • Avril Certified Organic Body Scrub
 • Urtekram No Perfume Baby All-Over Wash
 • Lavera Basis Sensitiv Moisturizing Body Lotion