Därför ska du koppla av i Uppsala

Att mitt i vardagslivet åka iväg på en härlig wellness-wekeend är perfekt för att samla kraft. I Uppsala kan du återhämta dig på olika sätt. Det finns spa, god mat och trevliga utflyktsmål.

Det går inte nog att understryka vikten av återhämtning i vardagen. För att orka presentera och vara på topp behöver du prioritera nedvarvning. För att verkligen kunna koppla av är det en god idé att resa bort. Ett tips är att åka till Uppsala och checka in på ett toppmodernt hotell. Boka Academias hotellrum i Uppsala om du vill bo centralt i fantastiska rum. Hotellet har även en skybar och tre restauranger. En stor fördel med Academia, förutom att det är ett fyrstjärnigt hotell med fantastisk service, är att du har det mesta inom gångavstånd. Tänk på att boka rum i tid för att få det rummet du önskar.

Prioritera vila och återhämtning regelbundet

Att endast vila under sommaren på semestern räcker inte. För att du ska orka med vardagsracet ända fram till nästa sommarsemester är det en bra idé att försöka vara ledig mer och åka iväg. Att ta en weekend eller en helg på en annan ort som Uppsala kan vara det som krävs för att du ska ladda batterierna igen.

Boka spa

När du är i Uppsala och ska vila upp dig är det perfekt att boka tid på spa. Det finns flera span i Uppsala och några är belägna mitt i centrum. Tullhusets spa, Royal spa and beauty samt Malin’s och Ulrika’s finns alla i centrum. Boka in en avkopplande behandling och njut av att vara ledig.

Missa inte Uppsalas kullinariska sida

Efter en dag på spa kan du strosa runt i Uppsala och kika på alla butiker som finns. Om du inte vill äta middag på hotellet finns det många härliga restauranger att besöka. Uppsala är väldigt krogtätt och det finns även många mysiga kaféer. Exempelvis är Café Victoria i Botaniska trädgården värt ett besök men även restaurangen La Ruelle. Saluhallen är också något du inte får åka från Uppsala utan att ha upplevt. Förutom god mat finns det även många sevärdheter i staden som du inte får missa. Några av de populäraste besöksmålen i Uppsala är Botaniska trädgården, Fyrishov, Gamla Uppsala kyrka, Fjällnora och Ulva kvarn.